Waterverzachters

Een waterverzachter voor het hele huis kan uw waterkwaliteit in het hele huis verbeteren. Maar wat doen waterverzachters eigenlijk en wegen de voordelen op tegen de nadelen? Laten we dat eens van dichterbij bekijken. Waterverzachters gebruiken zout om hardheid mineralen te verwijderen in een proces dat bekend staat als ionenuitwisseling. Negatief geladen harsparels in de onthardingstank vangen positief geladen calcium- en magnesiumionen op. Wanneer de kralen tot hun capaciteit verzadigd zijn, verbreekt een uitbarsting van zout water uit de pekeltank de elektrische bindingen die de mineralen op hun plaats houden. Ze gaan door de afvoer en uw waterverzachter heeft ervoor gezorgd dat u zachter water krijgt.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten van waterverzachters

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Survived not only five

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

Voordelen van waterverzachters

Gezondere huid en haar met een waterverzachter

Hardheidsmineralen zijn taai voor huid en haar. Ze voorkomen dat shampoo en body wash effectief schuimen en laten een irriterend laagje zeepresten achter. Wanneer u jeuk voelt na het douchen of nooit helemaal schoon bent, kan hard water de oorzaak zijn. Een waterverzachter verhelpt dit euvel.

Schonere, helderdere kleding met een waterverzachter

Evenzo verminderen hardwatermineralen de efficiëntie van het wasmiddel. U heeft meer wasmiddel nodig om uw kleding schoon te krijgen, en felle kleuren kunnen binnen een paar wasbeurten vervagen. Wederom schiet een waterverzachter te hulp.

Beter smakend water met een waterverzachter

Magnesium en calcium kunnen uw drinkwater ook slecht doen smaken, waardoor het een onaangenaam kalkachtig of metaalachtig randje krijgt. Niet iedereen is het er over eens dat onthard water beter smaakt, maar wanneer u anders naar waterflessen grijpt, kan een waterverzachter deze ongewenste smaken ook voor u voorkomen.

Minder schoonmaken met een waterverzachter

Minerale afzettingen van hard water laten lelijke vlekken achter op uw sanitair en douchedeuren. Aangezien ze zelfs bijtend zijn, kunnen ze ook metaal wegvreten. Zacht water betekent gemakkelijker schoonmaken. Hard water is ook verantwoordelijk voor watervlekken. Terwijl water op borden verdampt, slaat calciumcarbonaat neer, waardoor een filmachtig wit residu op borden achterblijft. Schurend, het kan na verloop van tijd fijn glaswerk etsen. Een waterverzachter zorgt dat deze slijtage minder snel gaat.

Minder apparaat reparaties met een waterverzachter

De reden dat de meeste huiseigenaren zich tot waterverzachters wenden, is om de vorming van mineralen in leidingen en waterverbruikende apparaten te voorkomen. Kalkaanslag verstopt de leidingen, vernietigt huishoudelijke apparaten van koffiemachines tot ijsmachines en maakt boilers minder efficiënt. Met mineraal gecoate waterverwarmingselementen kunnen uw elektriciteitsrekening tot 30 procent verhogen. Het komt erop neer dat het leven behoorlijk duur kan worden zonder waterverzachter.

Nadelen waterverzachter

Maar voordat u een waterverzachter installeert, is het ook de moeite waard om de nadelen te onderzoeken, zoals:

Energieverbruik waterverzachter

Een waterverzachter heeft elektriciteit nodig om te werken, dus u verbruikt elke maand meer energie. Maar over het algemeen leidt minder kalkaanslag in uw leidingen en waterverbruikende apparaten na verloop van tijd tot minder energieverbruik. Oudere waterverzachters hadden de reputatie hoge energierekeningen te hebben, echter zijn nieuwere modellen veel energiezuiniger. Een moderne waterverzachter bewaakt het waterverbruik en regenereert alleen wanneer dat nodig is voor grote besparingen.

Duurzaamheid waterverzachter

Het grootste argument tegen een waterverzachter is de impact op het milieu. Het gemiddelde model verspilt elke keer dat het regenereert 130 tot 260 liter zoet water - tot wel 35.000 liter per jaar. Met natrium beladen afvalwater is moeilijk te hergebruiken door zuiveringsinstallaties en de lozing kan ecologisch gevoelige omgevingen schaden. Op zout gebaseerde waterverzachters zijn zelfs op sommige locaties verboden.

Water laten testen voor de aankoop van een waterverzachter

We raden ten zeerste aan om een ​​watertest uit te voeren voordat u een waterverzachter installeert. Waarom? Omdat het geld kan besparen.

Zelfs indien uw huis zich in een regio met hard water in het land bevindt, kan uw watervoorziening een uitzondering zijn. Wellicht is de waterbron van uw stad hard, maar uw eigen bronwater niet. Waarom een ​​waterverzachter kopen als u er geen nodig heeft?

Wanneer u weet hoe hard uw water is, kunt u ook de juiste maat waterverzachter kiezen. Modellen die te klein zijn, regenereren te vaak en verspillen kilo's zout. Systemen die te groot zijn, maken het water mogelijk niet goed zacht. Het goede nieuws is dat het testen van uw water eenvoudig is. Indien u geen laboratorium in de buurt heeft, koop dan online een thuistest kit. Ze zijn een eenvoudig in het gebruik.

Hoeveel kost een waterverzachter?

De prijs van een waterverzachter is afhankelijk van de kwaliteit, grootte en eigenschappen. Koopjes merken zonder energiebesparende regeneratie technologie zijn bijvoorbeeld goedkoper, maar ze verbruiken meer energie. Investeren in een zuinige waterverzachter is logischer.

Als uit een test blijkt dat uw water andere verontreinigingen bevat, heeft u mogelijk een systeem nodig met zowel onthardings- als filtratie mogelijkheden. De meeste waterverzachters zijn compatibel met sediment, omgekeerde osmose en actieve koolfilters die een groter aantal gevaarlijke stoffen verwijderen.

Voor een basis waterverzachter zou u slechts € 400 kunnen uitgeven. Voor een complex systeem kunt u € 2.000 of meer betalen. Installatie voegt nog eens 20-50 procent toe.

De installatie van een waterverzachter

Een waterverzachter installeren, we raden u aan altijd een professional te raadplegen, vooral wanneer u extra sediment- of actieve koolfilters wilt laten installeren om verontreinigingen zoals zware metalen te verwijderen. Installatiefouten zijn kostbaar en kunnen uw garantie ongeldig maken, dus deskundig advies kan op de lange termijn geld besparen. Voorkomen is beter dan genezen.

FAQ Waterverzachters

Onderhoudskosten waterverzachter?

Eigenaren van waterverzachters gebruiken jaarlijks gemiddeld 200 tot 400 euro aan zout. De meest economische manier om het te kopen is per pallet, maar alleen indien u ruimte heeft om het op te slaan. U moet uw waterverzachter systeem elke 3-6 weken met zout bijvullen.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak