Zandstralen

Zandstralen is algemeen bekend als een straaltechniek om (metalen) oppervlakken glad te strijken. Het omvat het gebruik van een aangedreven zandstraalmachine en is een oppervlakte bewerkingsproces. Het onder hoge druk spuiten van schurende deeltjes wordt zandstralen genoemd. Het blaast letterlijk oppervlakken met zanddeeltjes. Dit proces resulteert in een glad en gelijkmatig gestructureerd oppervlak. Dit wordt bereikt door de kracht en druk waarmee de zanddeeltjes het metalen oppervlak raken tijdens zandstralen.

De korrelige textuur van het zand, grit of andere media is wat overtollig materiaal van het oppervlak van het metaal wegslijt. Zandstralen is praktisch een grotere en geavanceerde vorm van schuurpapier samengebracht in een machine met hoge druk. Schuurpapier wordt gebruikt om spiegels glad te strijken, op dezelfde manier worden metalen oppervlakken glad gemaakt met zandstraalmachines.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten autoverzekeringen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

De stappen om correct te zandstralen

Eerst wordt zand in de kamer van de zandstraalmachine gegoten. De zandstraalmachine wordt dan bevestigd of aangesloten op een luchtcompressor. De zandstraalmachine wordt vervolgens ingeschakeld en het zand wordt door een hand mondstuk naar buiten gestuwd. De druk van het straalzand kan variëren van 50 tot 130 PSI (pond per vierkante inch). Zand heeft schurende eigenschappen, dus wanneer het op een ruw oppervlak met gebreken wordt gestraald, wordt het gladder. Niet alleen metalen oppervlakken, maar ook beton wordt gestraald. Zandstralen verwijdert het overtollige materiaal en maakt het oppervlak gladder.

Waarom zandstralen?

Zandstralen maakt het oppervlak glad. Het geeft een visueel aantrekkelijke afwerking aan het oppervlak. Het elimineert ongewenste ruwheid en gebreken. Het verwijdert de corrosieve en verroeste deeltjes van het oppervlak en verlengt de levensduur van het metaal. Het is een vereiste voor constructies waarvan wordt verwacht dat ze lang meegaan en duurzaam zijn. Zandstralen verwijdert ook ongewenst vuil en chemicaliën die zich aan het metalen oppervlak hechten. Het vermindert lijnen, gebreken en stoten van het eindproduct.

Ruwe metalen met onafgewerkte oppervlakken zijn zeer vatbaar voor corrosie-aanvallen. Deze aanvallen zijn onvermijdelijk, tenzij het oppervlak goed wordt behandeld. Zandstralen verwijdert de aanwezigheid van roest of corrosieve deeltjes op het metalen oppervlak. Dit verbetert niet alleen het uiterlijk van het metaal, maar verhoogt ook de duurzaamheid.

Metaal zandstralen

Zoals de naam al doet vermoeden, is metaal zandstralen het proces waarbij zand wordt gebruikt om een metalen oppervlak te maken voor hechting, lijmen, gieten, schilderen of elke andere aanvullende coatingbewerking. Metaal zandstralen wordt ook gebruikt om een specifieke textuur aan het metalen oppervlak te geven.

Wanneer u op zoek bent naar straalzand, dan is er een breed scala aan materialen die gebruikt kunnen worden voor straalzand. Om de juiste straalmiddelen voor u te selecteren, is het belangrijk om uw opties en hun gebruik bij zandstralen te begrijpen.

Granaat voor zandstralen

Granaat is een meer abrasief zandstraal middel dat kan worden gebruikt bij zandstralen. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor vele andere zandstraal middelen. Granaat is gemaakt van Andradiet- of Almandine-afzettingen en is er in verschillende maten voor gebruik. Het is ook verkrijgbaar met gladde of ruwe randen, waardoor de afwerking bij gebruik verandert. Granaat is een stofarm medium dat veilig in de buurt van water kan worden gebruikt. Het is effectief voor gebruik met glasvezel, aluminium, droogdokken en vele andere materialen en situaties. Granaat is effectief voor:

 • Voorbereiding voor industriële coating
 • Schoonmaak
 • Polijsten

Velen vinden ook dat granaat effectief is bij zandstralen omdat er tijd wordt bespaard met dit medium, dat nauwkeuriger en dieper snijdt dan andere zandstraal media.

Glaskraal voor zandstralen

Glasparels worden vaak gebruikt als straalmiddel en hebben een aantal toepassingen bij zandstralen. Dit materiaal kan worden gebruikt voor:

 • Ontbramen
 • Schoonmaak
 • Peenen
 • Afwerking
 • Opheldering
 • Oppervlakken voorbereiden voor coating
 • Cosmetische gebreken verwijderen

Glaskralen kunnen op veel materialen worden gebruikt, van roestvrij staal tot kunststof en vele andere materialen daartussenin. Naast deze flexibiliteit zijn er veel voordelen aan het gebruik van glasparels als straalmiddel bij zandstralen. Ze zijn minder schurend dan andere materialen, laten geen ingebed residu achter en zijn milieuvriendelijk. Glasparels werken goed op onder andere gefabriceerde onderdelen, gietstukken, buisleidingen, constructiestaal en decoratieve onderdelen.

Staal shot voor zandstralen

Staal shot wordt veel gebruikt voor het verbeteren, strippen en reinigen van metalen oppervlakken. Het is het type staal shot dat wordt gebruikt dat de afwerking bepaalt na het aanbrengen tijdens het zandstralen. Hoe kleiner het staal shot, hoe gladder het oppervlak na het aanbrengen. Meestal wordt staal shot gebruikt voor:

 • Schoonmaak
 • Polijsten
 • Oppervlakken voorbereiden voor coating
 • Shotpeening

Het gebruik van staal shot voor zandstralen heeft een aantal voordelen. Staal shot is zeer duurzaam voor gebruik in zandstraal toepassingen en heeft een hoge recyclebaarheid. Omdat het medium bolvormig is, is het een effectief medium voor het afwerken en voorbereiden van coatings. Staal shot heeft ook een zeer lage stofvorming. Daarnaast kan het worden gebruikt bij zowel wielstralen als pneumatisch (lucht)stralen.

FAQ Zandstralen

Wat kost zandstralen?

De kosten van zandstralen zijn afhankelijk van het type grit dat u gebruikt, het materiaal dat u verwijdert, de omvang van de klus, de behoefte aan speciale diensten en voorbereidend werk. Bovendien variëren de kosten van het zandstralen van een object afhankelijk van het gereedschap dat gebruikt wordt, veiligheidsmaatregelen en de urgentie van voltooiing.

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak