Zonneboilers

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Het warme water kan vervolgens worden gebruikt voor huishoudelijke activiteiten zoals koken, wassen, baden, enzovoort, maar ook voor vloerverwarming of verwarming van een zwembad. Een zonneboiler bestaat uit drie delen: Een zonnecollector is een plaat die bovenop het dak zit en zonlicht opvangt. Door de zonnecollector circuleert een vloeistof, die het water in de opslagtank verwarmt.

Om warmteverlies tot een minimum te beperken, dient de opslagtank op een vorstvrije plaats zo dicht mogelijk bij de collectoren geplaatst te worden (bv. technische ruimte, zolder, ...). Als er niet genoeg licht is en het water is nog te koud, dan brengt het opwarmen de temperatuur weer op het juiste niveau. In de meeste gevallen wordt de opwarmfunctie uitgevoerd door de cv-ketel.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Zonneboilers

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken

image

Verzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

Wat is een zonneboiler en hoe werkt het?

Maar hoe werkt een zonneboiler in de praktijk? Op het dak zijn zonnecollectoren geplaatst. Om het water in uw zonneboiler succesvol te verwarmen, zijn één tot twee van deze collectoren meestal voldoende. In de zonnecollectoren stroomt een combinatie van glycol en water door koperen leidingen en wordt verwarmd door de zon. Deze vloeistof stroomt tussen de zonnecollectoren en de ketel. Een warmtewisselaar in de ketel haalt de warmte uit deze vloeistof en geeft deze af aan het sanitair water.

De zonneboiler is in wezen een goed geïsoleerde batterij die zonne-energie opslaat (in de vorm van warm water). Hierdoor ontstaat het hygiënische warme water dat u gebruikt bij uw douche, bad, afwassen en andere activiteiten zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. Alleen het piepkleine energiezuinige circulatiepompje (geïntegreerd in of op de zonneboiler, samen met de regelaar) verbruikt energie; de zon levert alle gratis energie... een ongelooflijk duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

Met een hybride zonneboiler systeem heeft u het hele jaar door warm water

Een zonneboiler is vrijwel altijd voorzien van een extra aansluiting waarmee u meer water mag verwarmen om het hele jaar door in de warmwaterbehoefte te kunnen voorzien. Een staande (of hangende) gas- of olieketel wordt eenvoudig aan de zonneboiler bevestigd en bewaakt met verschillende sensoren de temperatuur van het water. Als de temperatuur onder het vereiste niveau zakt (door onvoldoende warmte van de zonnecollectoren), zal de ketel in werking treden om de temperatuur tot het vereiste niveau te verhogen, precies zoals een standaard huishoudelijke warmwaterboiler. U kunt bij bepaalde modellen zonneboiler ook kiezen voor een (optionele) elektrische weerstand die op deze manier kan opwarmen.

Thermische zonnecollectoren en fotovoltaïsche zonnepanelen

Hoewel het uiterlijk en de plaatsing van de collectoren misschien identiek lijken, is er een significant verschil tussen zonnepanelen die elektriciteit produceren (PV of Photo Voltaic) en zonnecollectoren die sanitair warm water leveren of helpen bij het verwarmen van het huis. In tegenstelling tot de overvloed aan fotovoltaïsche panelen die nodig zijn om in de stroombehoefte van een huis te voorzien, zijn één, twee of drie zonnecollectoren meer dan voldoende om het water in een zonneboiler te verwarmen. In België zien we vaak beide systemen gecombineerd op één dak om het gebruik van gratis zonne-energie te maximaliseren.

Voor elk type dak zijn er meerdere combinaties met zonneboilers mogelijk

Zonnecollectoren, zoals PV-panelen, worden idealiter zo ver naar het zuiden als mogelijk en op de juiste helling geplaatst. Zonnecollectoren en de bijbehorende montagetoebehoren voor montage op een hellend dak, geïntegreerd in een hellend dak of zelfs met een full frame voor plaatsing op een plat dak worden vanaf de fabrikant in kant-en-klare verpakkingen (dit noemen we ook wel terras montage). Er zijn specifieke beugels die het plaatsen van (traditionele) dakpannen of leien op een (schuin) dak eenvoudig maken. De zonneboiler module moet naast de ketel in uw stookruimte of garage worden geïnstalleerd en de twee moeten worden verbonden door koperen leidingen.

In aanmerking voor zonneboiler subsidie

Gebruikers van kunnen in aanmerking komen voor een zonneboiler subsidie voor de installatie, omdat dit een ecologisch voordelige manier is om warmwater te leveren. U kunt op deze manier al een aanzienlijk deel van uw investering in een zonneboiler terugverdienen. Laat u de ketel installeren door een erkend installateur, dan biedt de netbeheerder u een korting aan. U kunt in aanmerking komen voor een zonneboiler subsidie indien uw woning ouder is dan 25 jaar. Of u voor deze uitkering in aanmerking komt, wordt bepaald door uw financiële situatie.

Zonnecollectoren zwembad

Zonnecollectoren voor bijvoorbeeld een zwembad en zonnepanelen worden soms als gelijke gezien , maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen de twee. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische stroom, terwijl zonnecollectoren zonlicht gebruiken om warmte op te wekken. Zonnecollectoren kunnen worden gebruikt om niet alleen het water in een zwembad te verwarmen, maar ook sanitair water. De zwembadpomp zorgt ervoor dat het water bij gebruik van zonnecollectoren voor het zwembad in de zonnecollectoren terecht komt. Daar wordt het verwarmd voordat het via een voorraadvat weer in het zwembad wordt teruggevoerd.

FAQ Zonneboilers

Wat kost een zonneboiler?

Zonneboilers voor een gemiddeld gezin kosten ongeveer € 2500, tot € 3500 inclusief installatie, en gaan ongeveer 25 jaar mee. De onderhoudskosten van zonneboilers variëren van € 50 per 5 jaar (voor ketels met retoursysteem) tot € 30 per jaar (voor ketels zonder retoursysteem) (drukgevuld systeem).

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak