Zonnepanelen

Zonne-energie begint bij de zon. Zonnepanelen (ook bekend als "PV-panelen") worden gebruikt om licht van de zon, dat bestaat uit energiedeeltjes die "fotonen" worden genoemd, om te zetten in elektriciteit die kan worden gebruikt om elektrische belastingen van stroom te voorzien. Deze kunnen vervolgens worden opgeslagen in thuisbatterijen.

Zonnepanelen kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder externe voedingssystemen voor cabines, telecommunicatieapparatuur, teledetectie en natuurlijk voor de productie van elektriciteit door residentiële en commerciële zonne-elektrische systemen.

Op deze pagina bespreken we de technologie en voordelen van zonnepanelen.

image
image
01 /
Offertes aanvragen
image
02 /
Gratis & vrijblijvend
image
03 /
Kies voor een beste offerte

Onze tevreden klanten

Via Bestprice.be heb ik een lokale bedrijf gevonden. Heel tevreden met een keuze van de ramen.

Imre Van den Berge

Boekhouder.

Heel gemakkelijk en eenvoudig. Aangeraden!

Katrien De Bruyne

Leerkracht.

De bedrijf heeft zoals afgesproken alle werken gedaan. Top service!

Det Deprez

Manager.

De reden om Bestprice.be te kiezen

image
Bespaar tijd en geld
image
Groot Netwerk
image
Op basis van beoordelingen
image
Dichtbij uw huis

Verschillende soorten Zonnepanelen

image

BA-autoverzekering

Het is wettelijk verplicht.

image

Mini-omniumverzekering

Het is een extra autoverzekering van BA verzekering.

image

Full omniumverzekering

Het is volledig bescherming voor schade van een auto.

image

De bestuurdersverzerkering

Dekt je lichamelijke schade

image

De rechtsbijstandsverzekering

Als het tot een rechtszaak komt, zal die verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekken.

image

Een bijstandsverzerkering

Helpt je als je een autopech hebt of een medische bijstand nodig hebt.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen verzamelen schone hernieuwbare energie in de vorm van zonlicht en zetten dat licht om in elektriciteit die vervolgens kan worden gebruikt om stroom te leveren voor elektrische belastingen. Zonnepanelen bestaan ​​uit verschillende individuele zonnecellen die zelf weer zijn samengesteld uit lagen silicium, fosfor (dat zorgt voor de negatieve lading) en boor (dat zorgt voor de positieve lading). Zonnepanelen absorberen de fotonen en wekken zo een elektrische stroom op.

De resulterende energie die wordt gegenereerd door fotonen die het oppervlak van het zonnepaneel raken, zorgt ervoor dat elektronen uit hun atomaire banen worden geslagen en worden vrijgegeven in het elektrische veld dat wordt gegenereerd door de zonnecellen, die deze vrije elektronen vervolgens in een gerichte stroom trekken. Dit hele proces staat bekend als het fotovoltaïsche effect. Een gemiddeld huis heeft meer dan genoeg dakoppervlak voor het benodigde aantal zonnepanelen om voldoende zonne-elektriciteit te produceren om in al zijn stroombehoeften te voorzien. De overtollige opgewekte elektriciteit gaat naar het hoofdelektriciteitsnet, wat 's nachts zijn vruchten afwerpt in het elektriciteitsverbruik indien u de stroom opslaat in een thuisbatterij.

De voordelen van zonnepanelen

Het gebruik van zonnepanelen is voor veel toepassingen een zeer praktische manier om elektriciteit op te wekken. Het voor de hand liggende zou moeten zijn off-grid leven. Off-grid leven betekent wonen op een locatie die niet wordt bediend door het elektriciteitsnet. Afgelegen huizen en hutten profiteren mooi van zonne-energiesystemen. Het is niet langer nodig om hoge kosten te betalen voor de installatie van elektriciteitsmasten en bekabeling vanaf het dichtstbijzijnde hoofd toegangspunt. Een elektrisch zonnesysteem is potentieel minder duur en kan meer dan drie decennia stroom leveren als het goed wordt onderhouden.

Naast het feit dat zonnepanelen het mogelijk maken om off-grid te leven, is misschien wel het grootste voordeel van het gebruik van zonne-energie dat het zowel een schone als een hernieuwbare energiebron is. Met de komst van de wereldwijde klimaatverandering is het belangrijker geworden dat we er alles aan doen om de druk op onze atmosfeer door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Zonnepanelen zijn robuust gebouwd en gaan tientallen jaren mee als ze goed worden onderhouden.

Last but not least, van de voordelen van zonnepanelen en zonne-energie is dat, zodra een systeem de initiële installatie kosten heeft betaald, de elektriciteit die het produceert voor de rest van de levensduur van het systeem, die wel 15-20 kan zijn. jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het systeem, is helemaal gratis! Voor eigenaren van zonne-energiesystemen die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet en opslaan op een thuisbatterij, beginnen de voordelen vanaf het moment dat het systeem online komt, waardoor de maandelijkse elektriciteitsrekeningen mogelijk worden geëlimineerd of, en dit is het beste deel, het daadwerkelijk verdienen van de eigenaar van het systeem extra inkomsten van het elektriciteitsbedrijf. Hoe? Als u minder stroom verbruikt dan uw zonne-energiesysteem produceert, kan dat overtollige vermogen, soms tegen een meerprijs, worden verkocht aan uw elektriciteitsbedrijf!

FAQ Zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen leggen?

Het heeft geen zin om slechts één zonnepaneel te installeren - u heeft meer nodig om de financiële voordelen van een zonnepaneel systeem te plukken. Hoewel het antwoord op ‘hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?’ niet altijd zo eenvoudig is, hebben we enkele voorbeeldcases samengesteld om u op een hoog niveau te helpen begrijpen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om een effectief zonnepaneel te installeren.

1) Een gemiddeld huis heeft tussen de 20 en 25 zonnepanelen nodig om de energierekening volledig te compenseren met zonne-energie

2) Dit aantal is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren, waaronder geografische locatie en individuele paneel specificaties

3) Vergelijk offertes voor zonne-energie aangepast aan uw eigendom en energiebehoeften

Onze prioriteiten

image
Groot netwerk
image
Spaar je tijd
image
Kies de beste offerte
image
Maak een afspraak